VT Journey - шаблон joomla Joomla

Információ

Önkormányzat

4464 Tiszaeszlár,
Rákóczi Ferenc u. 91.
+36 42 277 505
hivatal@tiszaeszlar.hu

Orvosi rendelő

4464 Tiszaeszlár,
Arany János u. 43/a.
+36 42 277 526

Rendőrség

4464 Tiszaeszlár,
Arany J. u. 32.
+36 42 372 311

Nevezetességeink

Friss híreink

Magyar Falu Program

MFP logo 500

E-ügyintézés

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi címek bármelyikén:
ugyintezes kicsi

logo njt

Lomtalanítási tájékoztató

naptar2020

Névnap

2023. január 31. kedd
Marcella
A Nap kel 07:17-kor,
nyugszik 16:50-kor.

Holnap
Ignác
napja lesz.

Oldalainkat 32 vendég és 0 tag böngészi

Két megújult útszakaszt is felavattunk Tiszaeszlárt Tamásbokorral összekötő 3634-es számú út újabb szakasza, valamint a bashalmi bekötőút újulhatott meg a környéken élők örömére.

Óvári László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója az ünnepélyes átadón kiemelte: „Tavaly a 3634-es út egy 1,2 kilométeres szakaszát sikerült felújítanunk, de nem álltunk meg itt. Az idén, közel 3 kilométeren a régi kopóréteget profilba martuk, ezt követően 6 centiméteres kopóréteget terítettünk le, a padkarendezés és a vízelvezető árkok profilozása is megtörtént, a kis sugarú ívekbe rázóbordákat építettünk, illetve a forgalombiztonság érdekében a 3612-es csomópontba cseppszigeteket helyeztünk el. A tavalyi és az idei munkákat hazai forrásból, pontosabban a Magyar Falu Program 378 millió forintos támogatásából végezhettük el. De a Magyar Közút kivitelezésében nagy felületű burkolatjavítást is el tudtunk végezni újabb 3 kilométeres szakaszon mintegy 170 millió forintból, aminek eredményeképpen a bashalmi bekötőút teljes hosszában új aszfaltot kapott. A szükséges marásokat követően egy 2,5-4 centiméteres kiegyenlítő réteget és 5 centiméter kopóréteget húztunk fel, úgy vélem, így elég sokáig tudja szolgálni a közlekedőket. Ez a két felújítás összesen mintegy 460 millió forintba került”.

Dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője beszédében elsősorban azt foglalta össze, hogy nincs miért szégyenkezni a választókerületben, sorolva a már felújított útszakaszokat, majd rámutatva a prioritásokra is. Első lépcsőben az volt a legfontosabb, hogy az autópályák mindenhol elérjék az országhatárt, a másodikban a 4-5 számjegyű utak megújulása kapott komoly figyelmet, most pedig arra kell fókuszálni, hogy az 1-2 számjegyű utak se váljanak járhatatlanná, balesetveszélyessé.

– Ugyan a 36-os és a 38-as főútjainkon is felújítottunk már szakaszokat, de ezen a területen még van pótolni-, tennivaló. Szerencsére a Magyar Közút jó cég, és ha jól vezetik, a valós a társadalmi igényeket ki tudja elégíteni – köszönte meg az eredményes együttműködést.

S ha már a köszönetről szó esett, Vajda László, Tiszaeszlár polgármestere sem mulasztotta el, hogy az általa vezetett településen élők, valamint MÁV-újtelepiek és a bashalmiak nevében meg ne köszönje a segítséget és a térség felkarolását. – Erre a jövőben is nagy szükségünk lesz, mivel nagyon nagy lemaradásban vagyunk – tette hozzá a polgármester.

(forrás: szon.hu)

Bemutatkozunk

Honlapunk azért jött létre, hogy bemutassuk településünk látnivalóit, nevezetességeit, programjainkat, kulturális életünket minden érdeklődő számára, és hasznos információkat nyújthassunk azoknak, akik településünkön élnek, dolgoznak, továbbá, azoknak is, akik településünkre készülnek utazni, itt szeretnének letelepedni vagy üzleti vállalkozásba kezdeni.