VT Journey - шаблон joomla Joomla

Magyar Falu Program

MFP logo 500

Keresés a cikkek között

Lomtalanítási tájékoztató

naptar2020

E-ügyintézés

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi címek bármelyikén:
ugyintezes kicsi

logo njt

Névnap

2023. október 3. kedd
Helga
A Nap kel 06:50-kor,
nyugszik 18:29-kor.

Holnap
Ferenc, Edvin, Zóra
napja lesz.

Oldalainkat 141 vendég és 0 tag böngészi

Településünk életében meghatározó nap volt a tegnapi. A Magyar Falu Program keretében átadtuk Bashalmon a temetőhöz vezető új út és a Kossuth tér felújított szakaszát. A beruházás keretében összesen a két szakaszon 511 méter hosszan került új aszfaltburkolat az utakra, ezzel is javítva az itt élők életminőségét.

MFP logo 500A rendezvényen Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos is jelen volt, aki méltatta az önkormányzat településért végzett munkáját. Az átadón beszédet mondott Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Vajda László polgármester is. Ezt követően a történelmi egyházak képviselői megáldották a felújított útszakaszt. Ezúton is köszönjük Szojka Ferencné (Bözsi néni) segítő közreműködését a szalagátvágáson.

A pályázat 100%-ban a Magyarország Kormánya támogatásával valósult meg az önkormányzatot önrész nem terhelte. Köszönjük az érintett bashalmi lakosoknak a kivitelezés során tanúsított türelmüket.

Az átadót követően településünk első ízben adott helyet a Magyar Falu Program konzultációs fórumának, amelyen részt vettek a környező települések polgármesterei is. A rangos eseményen Gyopáros Alpár kormánybiztos részletes tájékoztatást adott a következő időszak pályázati lehetőségeiről. Az interaktív fórumon részt vett Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöke és Román István Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye főispánja.

A fórum végeztével a Kocsis Tanya jóvoltából nemcsak finom, hanem a szemet egyaránt gyönyörködtető svédasztallal vendégeltük meg a jelenlévőket.